تاثیر فلسفه در تحولات اجتماعی
"جنگ جهانی دوم را هیتلر به وجود آورد و حرکت هیتلر زاییده یک تفکر فلسفی بود که او از نیچه گرفته و آن داروینسم اجتماعی و نژادپرستی بود."
عبدالحسین خسروپناه / کتاب تاریخ فلسفه غرب /مقدمه
"جنگ جهانی دوم را هیتلر به وجود آورد و حرکت هیتلر زاییده یک تفکر فلسفی بود که او از نیچه گرفته و آن داروینسم اجتماعی و نژادپرستی بود."
عبدالحسین خسروپناه / کتاب تاریخ فلسفه غرب /مقدمه
در اوایل رفتن رضاخان که هنوز تکلیف سلطنت در ایران درست معلوم نشده بود، سفیر انگلیس در تهران به کسی که از طرف محمّدرضا به او مراجعه کرده بود که تکلیف خودش را بداند، میگوید که چون بر طبق اطّلاعات ما، محمّدرضا به رادیو برلین گوش میکند و پیشرفتهای آلمان را روی نقشه پی میگیرد، پس مورد اعتماد ما نیست. آن شخص*، خبر را به محمّدرضا میدهد. او هم گوش کردن به رادیو برلین را ترک میکند و کنار میگذارد! +سند
چرا سنّ ازدواج در کشور ما بالا رفته؟ مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزهی جنسی؟ ما باید به این فکر کنیم. خب، از آنطرف میگویند که اینها خانه ندارند، شغل ندارند، درآمد ندارند؛ ببینیم چگونه میشود کاری کرد که همهی اینها با هم جمع بشود.
نتیجه ی کار تنها خلاصی از فقر و گرسنگی نیست. کار بر عزت و شخصیت انسان می افزاید و او را در نظر خودش محترم می نماید؛ یعنی حس احترام به ذات و اعتماد به شخصیت در او ایجاد میکند. مطالعه آنلاین
آیت الله صدیقین اصفهانی - متوفای 1383شمسی- بر این باور بود که حضور روحانیت در سیاست، زمینه تحقق عصر تسامح در دین است. وی حضور و مشارکت زنان در راهپیمایی و سایر امور انقلاب را شروع بیحیایی زن معرفی میکند.
حسام الدین سراج در برنامه دورهمی شبکه نسیم (شنبه ۸ خرداد۱۳۹۵) گفت: پدر من روحانی بود و او بود که مرا به موسیقی تشویق کرد. سراج با اشاره به وضعیت موسیقی در جامعه گفت: متعلَق فرهنگ، فعلیت جامعه است نه تاریخ آن! یعنی درست است که ما تمدن درخشانی داریم و افرادی چون حافظ شیرازی و ... ولی اینها در صورتی جزو فرهنگ ما محسوب می شود که جوان ما شعر حافظ را بفهمد، این در حالی است که امروزه آهنگ هایی که در گوشی جوانان ما وجود دارد محتوایشان از صحبتهای محاوره ای و معمولی هم پایین تر است.+فیلم
آیت الله سیدعلی اکبر فال اسیری، رهبر نهضت تنباکو در فارس: من یک شمشیر و دو قطره خون دارم. هر بیگانه ای که برای انحصار دخانیات به شیراز بیاید شکمش را با این شمشیر پاره خواهم کرد.(صفحه 143) معرفی کتاب: «انقلاب اسلامی در لارستان». اثر رسول احمدلو
هنگامی که نادرشاه برافغانها تاخت و همگی را قلع و قمع نمود در میدان جنگ سربازان دلاوری را دید که آنچنان شجاعانه و بی باکانه میجنگیدند که نادر در تعجب شد و از یکی از سرباز ها پرسید: تو و یارانت به این دلاوری کجا بودید وقتی افغانها به ایران حمله کردند؟ سرباز جواب داد: ما بودیم اما شما کجا بودید قربان؟ ما رهبری مثل شما نداشتیم که در کنارش جان فدای میهن خود کنیم.
بعضی وقتها مدت زیادی میگذشت و ازش خبری نمیشد. گاهگاهی میرفتم سراغ همسنگریهاش که میآمدند مرخصی، احوالش را از آنها میپرسیدم. یکی از بسیجی ها عکسی نشانم داد. عکس عبدالحسین بود و چند تا رزمنده ی دیگر که دورش نشسته بودند. گفت نگاه کنید حاج خانم، اینجا آقای برونسی از زایمان شما تعریف میکردن.سعید عاکف/ خاکهای نرم کوشک چاپ ۱۴۳ سال ۱۳۹۰ صفحه ۳۲
زیبنده است دانشجو در هر حال که به سر می برد، جزوه ای به همراه داشته باشد تا آن را مطالعه کند. گفته شده: «هر کس همراه خود رساله ای نداشته باشد، حکمت در قلب او جای نمیگیرد»
شایسته است دانشجو برای خودش دفعات تکرار دروس را مشخص کند؛ زیرا علم در دل او جای نمی گیرد تا دفعات تکرار را کامل نماید. زیبنده است که مطالب دیروز و امروز را ۵ بار تکرار کند و مطالب یک، دو و سه روز قبل از دیروز را به ترتیب سه، دو و یک بار تکرار کند.این روش موجب ماندگاری مطالب می شود.
پ.ن: خواجه نصیر طوسی: دانشمند قرن هفت،موسس رصدخانه مراغه و مهم ترین شارح کتاب اشارات و التنبیهات ابن سینا(دانلود کتاب)
قلیخان، دزد بود، خان نبود! جوان که بود به خودش گفت: ببینم میتوانی به تنهایی «هزار قافله» را لخت کنی؟ پای حرف خود ایستاد، به تنهایی «هزار قافله» را لخت کرد! آخر عمر دست خود را داغ کرد و گفت: "هزار قافله" تمام شد. ببینم میتوانی «یک قافله » را سالم به منزل برسانی؟ ... نتوانست! تقاص بدتر از این؟! +فیلم
برای انسان در این جهان موهبتی بزرگتر از احساس عزت و شرافت نیست و هیچ زنجیری و زندانی بالاتر و خردکننده تر از این نیست که احساس کنددر زندگی اسیر و مقهور و بنده ی دیگران است.
اگر میخواهی آزاد باشی و حریت داشته باشی، مانند بردگان و غلامان زحمت بکش و کار کن. هرگز چشم طمع به مال و ثروت و اندوخته دیگران نداشته باش. اگر کار و کاسبی به تو پیشنهاد شد نگو این کار کسر شأن من است و درجه و مقام مرا در اجتماع پست میکند چرا که هیچ چیز به اندازه اینکه انسان از دیگری توقع و تقاضا داشته باشد و از دیگران استمداد مالی کند انسان را پست و حقیر و خوار نمیکند.(شهید مطهری. حکمتها و اندرزها)
پروکوپیوس مورخ رومی در یادداشتهای روزانه خود در مورخ 13 بهمن ماه سال 69 قبل از هجرت میگوید: در این روز نسخه اصلی تاریخ جنگهایم را به امپراتور دادم و او پس از مرور کوتاهی بر آن گفت: هرچند به سود ما رومیان نیست اما جا داشت مینوشتی ژوستینین امپراطور روم عقیده دارد که در خون سربازان ایرانی ماده خاصی وجود دارد که باعث میشود ترس نداشته باشند بیباک و مغرور باشند و تسلیم نشوند. در هنگام اسارت در برابر فاتح زانو نزنند و عجز و لابه نکنند. من نمیدانم که ایران چه آبی دارد که بذر نهایت میهن دوستی را در جان مردمش پرورش میدهد.
برخلاف تصور هالیوودی که از جاسوسهای انگلیسی مثل جیمزباند وجود دارد [باید گفت که] مشخصه اصلی جاسوسهای انگلیس این است که به شدت به فرهنگ مسلطند، چندین زبان میدانند، حتی به هنر احاطه دارند، مردمشناس اند، جغرافیای منطقه را میدانند و بعد با استفاده از جمیع این دانشها است که ماموریت خود را انجام می دهند.+لینک نقد فیلم ملکه صحرا + (بیوگرافی گرترود بل)