هشدار شهید مطهری درباره رسوب اندیشهها
نفوذ و نشر اندیشههای بیگانه به نام اندیشه اسلامی و با مارک اسلامی اعمّ از آنکه از روی سوء نیت و یا عدم سوء نیت صورت گیرد، خطری است که کیان اسلام را تهدید میکند. نهضتهاى اسلامى درصد ساله اخیر|آفات نهضت
نفوذ و نشر اندیشههای بیگانه به نام اندیشه اسلامی و با مارک اسلامی اعمّ از آنکه از روی سوء نیت و یا عدم سوء نیت صورت گیرد، خطری است که کیان اسلام را تهدید میکند. نهضتهاى اسلامى درصد ساله اخیر|آفات نهضت
راستَش من دیشب یک کتاب درباره تجربه مرگ و اتفاقاتی که نویسنده در حین مردن خودش تجربه کرده بود مطالعه کردم که باعث شد تصمیم بگیرم برای پویش «ده کاری که باید پیش از مرگ انجام دهم» پست بگذارم:
1/ نمیدانم از چه افرادی باید حلالیت بگیرم (بزرگترین درد اینه)
2/ دوست دارم با پدر و مادرم و همسر و سایراعضای خانواده سفر کربلا را تجربه کنیم.
3/ باید بانوی عزیزم را ببرم زیارت خانه خدا.
4/ دوست دارم در پویش «شهید جواد محمدی» شرکت کنم.(هرکی دوست داره توی پویش شرکت کنه پینوشت رو بخونه)[1]
5/ بتوانم چهل روز معصیت نکنم.
6/ یک وصیتنامه مکتوب از خودم به جا بگذارم.
7/ باید توی وصیتم بنویسم که برام نماز قضا بخونن.
8/ مخصوصا نماز آیات.
این سریال از دیدگاه من اثری کاملاً مارکسیستی است![1] در این اثر فلسفه و ادبیات مکتب مارکسیسم به روشنی بیان شده و نابودی فرهنگی که مکتب مارکسیسم به دنبال آن است از شاخصههای اصلی این سریال محسوب میشود.
همسفر!
در این راه طولانی که ما بیخبریم و چون باد میگذرد
بگذار خرده اختلافهایمان با هم باقی بماند
خواهش میکنم! مخواه که یکی شویم،
داشتم اجناس دستفروش افغانی را نگاه می کردم. دو نفر بودند. یک پسر نوجوان و جوانی 27-28 ساله و هر دو خیلی مودب و خوش برخورد. یک دفعه یک پسر جوان ایرانی، از آن طرف، دوان دوان خودش را به آنها رساند و بدون مقدمه، با خشم تهدیدشان کرد که: «من شوما دو تا اجنبی و اون اجنبی که اون ور نیشِسِسا کارتکِش (=کاردکِش) می کونم! اِگه من شوما اجنبیا را کارتکش نکردم هر چی می خواین بوگوین.»
پر کن دوباره کیل مرا، ایّها العزیز!
دست من و نگاه شما، ایّها العزیز!
رو از من شکسته مگردان که سال هاست
رو کرده ام به سمت شما، ایّها العزیز!
جان را گرفته ام به سرِ دست و آمدم
از کوره راه های بلا، ایّها العزیز!
بعضی از اهل قلم دغدغههای فرهنگی دارند و در قبال رویدادهایی که در جامعه مشاهده میکنند احساس مسئولیت دارند و در این خصوص اقدام به تولیدمحتوا و انشار آن در فضای عمومی میکنند.
طبیعتا این افراد با سه دسته مخاطب مواجه میشوند. دسته اول: مطلب را میخوانند و با آن موافق هستند و نویسنده را تایید میکنند. دسته دوم: به برخی از مطالب نویسنده انتقاداتی وارد میکنند. دسته سوم هم به جای مطلب، به خود نویسنده بد و بیراه میگویند.
بیوتن البته به خودی خود جذابیتی برایم نداشت، ولی این که ادامهٔ «ارمیا» بود جالبش میکرد. ارمیا نماد یک آدم دردمند بود، از آن آدمهایی که «به بیداری دچارند».
امیرخانی خود را موظف به روایت دینداری در دنیای مدرن میداند و بیوتن روایت خمودگی و خستگی یک دیندار در مدرنترین کشور این دنیاست.
اول ای جان، دَفعِ شَرِ موش کن
بعد از آن در جمع گندم کوش کن
بردگی (استثمار) | آزادی |
کلمهی استثمار به معنی این است که میوهی باغ کسی را دیگری بچیند.(به زور یا کلک) | آزادی دو مدل دارد: یکی آزادی از بردگی دیگران(آزادی اجتماعی)؛ دوم رهایی فرد از عادتهای منفی خودش(آزادی معنوی) |
ناجی انسان در آزادی اجتماعی: رهبران اجتماعی
در آزادی معنوی: وجدان، انصاف، دیانت |
با توجه به شعر بالا، یک چاله چولههایی در درون ما ممکن است به وجود آمده باشد که این همه زحمت میکشیم و سختیها و هزینهها را متحمل میشویم و محصولی معنوی را بهدست میآوریم اما عادتهای منفی ما مثل غیبت، ریا، ظلم به دیگران، شیفتگی به لذتها و غیره ثمرهی این همه زحمت و تلاش مان را نابود میکنند. آزادی معنوی یعنی آزادی انسان از خودش. یعنی آسودگی وجدانش
در بحران کرونا از نظر فقهی باید زیارتگاههای مذهبی بهدلیل سلامتی مردم بسته میشد. در حالی که برخی با نگاه عرفانی به هشدارهای بهداشتی گوش ندادند و همچنان همان رویکرد گذشته خود را تکرار کردند. آیتا... سیستانی به محض مسجل شدن خطر کرونا برای سلامتی مردم اعلام کردند حرم مطهر حضرت علی(ع) باید بسته شود و همه اماکن زیارتی باید بسته شود. اقدام آیتا... سیستانی یک اقدام فقهی است نه عرفانی.
اتفاقات دیشب قم و مشهد نیز قصه ای است که شروع شده و همان بحث اخباری گری است که دارد وجهی رادیکال پیدا می کند. همان اخباری گری که متاسفانه ما پس از انقلاب بازگرداندیم. این موضوع ریشه در اسماعیلیه و اندیشه اشعری دارد. امروز برخی از متفکران قم هم گفته اند که حتی علامه طباطبایی هم اشعری است.(شب گذشته در پی اعلام تعطیلی حرم حضرت معصومه(س)تعدادی از مردم قم درب ورودی حرم حضرت معصومه(س) را برای جلوگیری از تعطیلی حرم مطهر شکستند.) معترضان شبیه منبری مشهوری هستند که در حرم حضرت معصومه(س)اکثرا به منبر می رود و حرفهایی از شیخیه می زند با این تفاوت که رادیکال شده اند.
یک: سریال مانکن (به کارگردانی حسین سهیلیزاده و فیلمنامه بابک کایدان) در سال 1398 در شبکه نمایش خانگی تولید و منتشر شد.
دو: کایدان: سریال ما پیام غیراخلاقی ندارد؛ چراکه اگر داشت مطمئن باشید قبل از ارشاد مردم واکنش نشان میدادند اما خب به هر حال نزدیک شدن به خط قرمزها لازمه سریالسازی است.
بیانات امام خمینی و رهبر معظم انقلاب برای برخی از دوستان مرجع تحلیل و تصمیم گیری است. از این رو لازم است نکته ای مطرح شود.اینکه بیانات رهبری عموما جهت پیشبرد امور کلی کشور مطرح شده و باید به فراخور شرایط سیاسی روز و فضای موجود حاکم بر دستگاههای اجرایی و فضاهای فرهنگی آن را تحلیل کرد. در این زمینه نظر ارزنده شهید بهشتی درخصوص رهبری اجتماعی اشاره باید در بازخوانی بیانات رهبر مورد توجه قرار گیرد:
و فرمودند نوشتجات خود را محفوظ دارید که در آینده به آنها نیاز پیدا میکنید: اِحْتَفِظُوا بِکُتُبِکُمْ فَإِنَّکُمْ سَوْفَ تَحْتَاجُونَ إِلَیْهَا .
هو/
دچار - به زعم بنده - بیش از آن که فیلسوف، باهوش و حتی بلاگر و فیش نگار باشد، یک آدم دغدغه مند است. دغدغه، اعم از دغدغه های فردی یا اجتماعی.
نقطه ی قوتش این است که نمی نشیند تا دغدغه هاش رفع شوند؛ بلکه در تلاش است تا قدمی در جهت رفعشان بردارد. دچار دارد خودش و اطرافیانش را وادار به تفکر، تحقیق، مباحثه، نقد و تفسیر می کند.
نقطه ضعفش اما در دو چیز است:
یکی فاصله ی زیادی که بین مجاز و واقعیت وضع کرده؛ که این مسئله در تعاملات، واکنش ها و حتی رفتارهای شخصی اش بروز پیدا می کند. به قدری که به طور حتم بین شخصیت دچار در واقع، و دچارِ فیش نگار، اختلاف بسیار است. حال آن که مجاز و واقعیت، هر دو ذیل حقیقت تعریف می شوند. این مسئله ی ظریف، در درازمدت جوانه ی تضادهای شخصیتی را در روان آدمی می کارد. که این یک مسئله شخصی بود.
دیگر آن که جنس حرف هاش - در عام - یکنواخت، قابل پیش بینی و کاملاً نشأت گرفته از دغدغه ها، دانسته ها و علایق شخصی اوست. این حرف های یکنواخت، گاهی در عمل ناقص انتخاب، بریده بریده نقل و ابتر بیان می شوند. در این باب پاسخ به این سؤال می تواند کمک کند: "کدام یک خطرناک تر است: نادان یا کسی که ناقص می داند؟" که این یک مسئله اجتماعی بود.
هر چه باشد، وجوه مثبت بر منفی می چربد.
عملیاتی کردن دغدغه ها و دست روی دست نگذاشتن، دچار را دچار کرده. و الحق تلاش های زیاد او که شاید در بلاگستان بی نظیر باشد...
خداوند ضعف ها را جبران کند و به تلاش ها جزای خیر دهد. ان شاءالله.
دوستِ مجازیِ حقیقی خیلی کوچکت :)
پدرخانمم عکس دکور جدید خونهمون رو که دید گفت چرا اینقدر کتاب دارین؟ بعد پرسید خب بگو ببینم آخرین کتابی که خوندی چی بوده؟! و من نتونستم و اصلا یادم نبود چه کتابی خونده ام. بگذریم که خیلی کم کتاب خونده ام این مدت. البته الان یادم اومد؛ اولین کتابی که توی تعطیلات نوروزی خوندمش «تب مژگان» بود.
سورههای قرآن کریم دارای ویژگی های مشترک زیر هستند:
1/ در هر سوره جریان حق و باطل از وجهی تبیین شده.
2/ موضوع هر سوره انسان است و بقیه مسائل برای رشد انسان مطرح میشود.
3/ در پس زمینه و یا متن هر سوره از انسانهای هدایتیافته و انسانهایی گمراه و هادیانی الهی سخن گفته است.
4/هر سوره ما را به اسمی از اسماء خداوند نزدیک میکند.
ضمن تشکر از احساس مسئولیت آقای نَقل بلاگ، دکتر صفایینژاد، آقاحامد و سایر دوستان درقبال وضعیت سایت بیان که گویا بهخاطر برخی مشکلات، خدمات فنی اش بیش از یک سال است که هیچ ارتقایی نکرده است. به پیشنهاد دوستان مطلبی درباره فعالیت بیان و نویسندگان آن نوشته ام که امیدوارم مفید باشد:
بامبوها ویژگی های جالبی دارن... این گیاه در ابتدای زندگیش تا 5 سال تقریبا رشدی نداره. البته در این دوره باید بهش آب و مواد مورد نیازش برسه، وگرنه میمیره..
پس از اون طی سه چهار ماه، حدود 30 تا 40 متر رشد میکنه....بعضی از گونههاش هر یه ربع یک سانتیمتر رشد میکنه! یعنی تقریبا روزی یک متر! بازنشر از |ruzmarregi|
پ.ن: رشد عجیب درخت بامبو ||Aparat||
دلم نیامد ناسپاسی و تیکه انداختن آن شیخ بادیه نشین به محضر مشهد مقدس را بیپاسخ بگذارم. قصد داشتم امروز مطلب مفصلی بنویسم که دو موضوع نظرم را عوض کرد. یکی اینکه امروز سالگرد «به پیامبری مبعوث شدن حضرت محمد مصطفی(ص)» هست و دو اینکه دیشب پاسخ جناب آقای حجتاسلام کاشانی به جملات غیر علمی آن شیخ را دیدم.|اینستاگرام| در انتها پیشنهاد میکنم دقیقه دو تا پنج این ویدیو را هم ببینید که این شخص وقتی حس میکند آخرین لحظه زندگیشه توهمات و مرزهایی به نام مذهب را نادیده میگیرد.|Aparat|
رییس جمهور ایران در پیامهای جداگانه ای ضمن تبریک فرا رسیدن نوروز و آغاز سال ۱۳۹۹ هجری شمسی به سران کشورهای حوزه تمدن نوروز (افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان، ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان، عراق و ازبکستان) گفت:مناسب است با تجمیع امکانات دارویی و درمانی، همدیگر را یاری کنیم تا با غلبه بر این ویروس مهاجم، جشن نوروز را به مراسم تأمین سلامت و برکت ملتهای خود تبدیل کنیم.
پ.ن: سال جدید را بهتر دریابید. ماههاش رو، هفته هاش رو، روزهاش رو؛ عیدتون مبارک خواننندههای دوست داشتنیام.