خاتمی از نظر یونسی خوشش آمد
ایشان گفت من از شما یک سؤال دارم: اینکه علت مشکلی که در ماجرای قتلهای زنجیرهای برای وزارت اطلاعات پیش آمد چه بود و چرا وزارت اطلاعات یک دانشمند را میکشد؟ پاسخ دادم که گرچه وزارت اطلاعات در حال حاضر یک نهاد امنیتی است، اما اساس این وزارتخانه یک نهاد نظامی است و از دل نظامیها درآمده است. عمدهاش از سپاه آمده و بخشی هم از ارتش. این نیروها به اینجا نیامده تا کار اطلاعاتی بکنند، بلکه آمدهاند تا کار عملیاتی بکنند؛ آمدهاند بجنگند؛ آمدهاند بروند جبهه و شهید شوند؛ آمدهاند ضد انقلاب را بگیرند و بکشند. آقای خاتمی از این حرفها خیلی تعجب کرد و گفت ما اشتباه کردیم که از ابتدا وزارت اطلاعات را به شما پیشنهاد نکردیم.
مصاحبه علی یونسی با بهناز عابدی.
ضمیمه «ایران ماه»
نظر رهبر در این خصوص:
با توجّه به تجربهی خودم در زمینههای گوناگونِ ادارهی کشور در طول این بیست سال و آشنایی با جریانهای سیاسی داخلی و خارجی، من نمیتوانم باور و قبول کنم که این قتلهایی که اتّفاق افتاد، بدون یک سناریوی خارجی باشد. (یک گروه داخلی که جزو وزارت اطّلاعات هم باشند، هرچه هم حالا فرض کنید که متعصّب باشند و بنای این کار را داشته باشند، امکان ندارد دست به چنین قتلهایی بزنند.) ۱۳۷۷/۱۰/۱۸
باور می کنی داستان قتلهای زنجیره ای را نمی دانستم چون در ویکی پدیا یکبار نشستم خواندم و باور نکردم
الان این را دیدم تعجب کردم
بنابراین هرچند بار دیگر هم بخونم نمی فهمم
و سکوت می کنم
و
همیشه پای یک خارجی در میان است واقعا نخ نما نیست?
2/بنظر میرسه نشه گفت اینها چون نظامی بودند خشونت طلب بودند.
چرا که موسسان سپاه اغلب توی مبارزات انقلاب حضور داشته اند و اکثرشون از بدنه ی دانشگاه بودن مثل محسن رضایی حسن باقری، محسن رفیقدوست، مرتضی الویری، محمد غرضی، هاشم صباغیان، آدمهای با روحیه نظامی و خشونت طلب نبوده اند و این پیشفرض غلطی است که در متن مطرح شده.