دولت در فلسفه ی الجــــابری

عقل عربی چیه؟!
به تعداد انگشت دو دست میرسن؟
چه جالب!
منم دیشب بعد دیدن یه شعرخوانی عریی به همین مسائل فکر یکردم
ولی خب...
*اینبار نوشته لینک نداره؟
چه جالب!
منم دیشب بعد دیدن یه شعرخوانی عریی به همین مسائل فکر یکردم
ولی خب...
*اینبار نوشته لینک نداره؟
بهتر نیست بجای این که سر فلسفه ایرانی یا عربی دعوا کنیم سعی کنیم سر فلسفه اسلامی که نکات خیلی مثبتی داره بحث کنیم.
البته از نظر فلاسفه های غربی هم میشه در بهبود فسلفه اسلامی استفاده کرد.
فلاسفه های مثل کانت،ژان ژاک روسو و ...
بعضی وقت ها پخش کردن یک خبر هم در زمین دشمن بازی کردن است
یادمون نره که ما هدف داریم و اون هدف جز تمدن سازی اسلامی نیست
به امید روزی که همه ما زیر پرچم حضرت ولیعصر عج زندگی کنیم.
شما خودت اصالتت برمیگرده به شهر کوچک پس این خاطره منو خوب میتونید درک کنید. محل کار منو زنداداشم تقریبا یکی بود، یه بار مرکزی که زنداداش کار میکنه ماموریت داشتم، کارمم با زنداداش نبود که بخواییم رسمی برخورد کنیم. پس زنداداش صداش میکردم که یکی از مراجعه کننده ها صدام زد و پرسید شما دختر فلانی نیستی؟! تایید کردم. شروع کرد به حرف زدن گفت که دختر فلان شخص پولدار و مقام و منصب دار شهره و من متوجه ربطش به خودم نمیشدم تا اینکه گفت: پدر جد عروس شما رعیت ما بوده همینقدر مسخره خب به من چه؟! و داشت اظهار تاسف میکرد که مثلا ما که به عقیده اون خانم نسل غالب بودیم چرا باید با نوادگان رعیت اونا وصلت میکردیم. بهش گفتم: لابد ایشون عروس خاندان قاجاری پهلوی ای کسی شده. جواب داد: دقیقا به همین دلیل اصلا ازدوج نکرده یعنی معتقد بود هیچ کس شایستگی شوهری اونو نداره یحتمل نیمه گم شده اش با محمدرضا شاه رفته. خلاصه منم با تمام شیطنت درونم تاییدش کردم و گفتم: حیفه شما ازدواج کنی کلا.
خلاصه که خواستم عرض کنم عقلانیت تو هرکاری و سیاستی خوبه ولی عرب و عجم و ایرانی بودنش رو کاری ندارم. قبلا حتی گفته بودم من به مکتب سکولار هم بدبین نیستم. :)
تیترو نوشتی الجباری تو متن نوشتی جابری!
بلاخره کدووم!؟
1. حالا با اینکه قهرم، ولی برای این پست باید بگم علوم انسانیم صفره و نمی فهمم اشعری و اینا یعنی چی
2.سلام
مگه اسلام ایرانی و اسلام عربی داریم آخه:/
واقعا مسخره اس که دینی رو که همه ی برتری ها رو جز تقوا کنار زده، بیایم وصلش کنیم به عرب یا عجم بودن. این نشون دهنده ی فهم ناقص این آدم از دینه
همین عاقلان عربی رو عرض کردم به تعداد انگشت دست میرسن؟!
البته که اندیشمند جهان عرب کم نیست ولی این حرف برام عجیب بود...
ویکیپدیا:
محمد عابد جابری زادهٔ ۲۷ دسامبر ۱۹۳۶ در مراکش استاد فلسفه و اندیشهٔ عربی-اسلامی دانشکده ادبیات در رباط و از روشنفکران بنام معاصر جهان عرب بود.
او در سال ۱۹۳۶ متولد شد و در سال ۱۹۶۷ دیپلم مطالعات عالی در فلسفه را گرفت و سپس به مدرک دکترا با موضوع دولت در فلسفه در سال ۱۹۷۰ از دانشکده ادبیات رباط نایل شد. یکی از برنامههای پژوهشی وی که تاکنون منجر به چاپ چهار جلد کتاب شده، نقد عقل عربی است. وی بر آن است میتوان نقد عقل عربی زمینه را برای قرائتی علمی و آگاهانه از میراث مهیا کرد.
جابری عقل عربی را نتیجهٔ فرهنگی میداند که بر سه نظام معرفتی استوار است: نظام زبانی عربی یا بیان؛ نظام غنوسی ایرانی هرمسی یا عرفان و نظام عقلانی یونانی یا برهان.