خب با توجه به اینکه جناب یک مرد ادعاهایی رو در مورد تفسیر آیه ۳۳ احزاب بیان کردن لازم میبینم نکاتی عرض کنم.۱. تمام آیه ی ۳۳ احزاب و آیات قبل با فعل مخاطب گروه زنان مطرح شده که همسران پیامبر رو مدنظر قرار داده. و تغییر ضمیر به وضوح به تغییر مخاطب گواهی میده. در اینکه شکی نیست.
۲. در آیه قبلی میفرماید و قرن فی بیوتکن.
چطور اونجا بیوت استفاده شده ولی اینجا اهل "البیت" یک خانهی خاص مطرح میشه؟
۳. چرا خطاب آیات قبل "یا نساء النبی" هست و اینجا به "اهل بیت" تغییر کرده و خطاب عوض شده؟
۴. آیه ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ سوره احزاب به وضوح همسرتان پیامبر رو از عقوبت گناه بیم میدهد که شما را دو برابر عقوبت خواهد بود و همین گویای عدم مطهر بودن ایشان از الرجس هست. بماند که آیات دیگر هم موجوده و ادامهی زندگی ایشان مغایر دستورات همین آیات بوده.
۵. عبارت "یرید الله" و فعل یرید استمرار این خواسته رو میرسونه و به معنای "خدا از الآن به بعد میخواهد" نیست. کما "یرید الله بکم الیسر" و "ان الله و ملائکته یصلون علی النبی" یعنی این خواست و این صلوات فرستادن همیشگی بوده و هست بر خلافِ "الآنَ خفف الله عنکم".
متوجه تفاوت این دو مورد میشین؟ پس با توجه به پیشینه و پسینهی ایشان که برهمگان واضح و آشکار است و در قرآن هم مورد عتاب قرار گرفتند این بخش آیه هرگز نمیتونه بر همسرتان پیامبر دلالت کنه چون خواست استمراری و همیشگیِ خداوند رو بر پاکیِ اهل بیت از کلیهی رجسها نشون میده. در حالی که اونها برای گناهانشون مورد بازخواست قرآن هستند.
۶. کدام همسر پیامبر ادعا کرده که این لفظ در شان ما نازل شده؟
اتفاقا خلاف این مورد رو ام سلمه به نقل از سنن ترمذی ذکر کرده و صحیح مسلم هم از عایشه نقل کرده.
از سایر همسران پیامبر هم شنیده بودم که سندش رو نمیدونم.
در نتیجه حتی اگر بخوایم در اینکه اهل بیت همان حضرات معصومین و پنج تن آل عبا هستند تشکیک ایجاد کنیم، هرگز نمی تونیم در این مورد که "قطعا خطاب آیه با زنان پیامبر نیست" شک وارد کنیم.
پاسخ :
بحث مرتب و خوبی بود
خیلی ممنون برای بررسی آیه 33 سوره احزاب و ربط آن به عصمت و امامت.
این مصداق یک کامنت کوتاه و گویا بود
بازم از این کامنتا بذارید 🥀 :)